Duitsland wint zware wedstrijd tegen Spanje en is tweede kwartfinalist op EK

12 juli 2022 om 22:49

Duitsland mag zich de tweede kwartfinalist van het Vrouwen EK noemen. De ploeg had het zwaar tegen het combinatiespel van de Spaanse ploeg, maar maakte twee vroege goals en hield die voorsprong vast. Gastland Engeland was het eerste land dat de kwartfinale bereikte. 

Duitsland - Spanje 2-0
Duitsland liet de bal over aan Spanje, maar scoorde wel direct: net als tegen Finland incasseerde Spanje het eerste tegendoelpunt in de openingsfase. Klara Bühl schoot na drie minuten raak na een inleverbal van keepster Sandra Paños. De Spanjaarden rechtten de rug na de tegentreffer en dicteerden het spel, maar wist het balbezit niet in genoeg kansen om te zetten. 

De tweede kans van Duitsland lag wél meteen in het net. Alexandra Popp kopte binnen waardoor het een lastig verhaal werd voor Spanje. Duitsland bleef goed georganiseerd in de verdediging en trok een 2-0 overwinning over de streep, waardoor het kwartfinalist is van het Europese toernooi. 

Denemarken - Finland 1-0
Aangezien Duitsland op onderling resultaat al door is, moeten Denemarken en Spanje uitmaken wie op de tweede plaats eindigt in de poule. Denemarken speelde eerder op de avond tegen Finland en hield daar een magere overwinning aan over. Pernille Harder wist in de slotfase de enige treffer te maken, waardoor het laatste duel tussen Denemaken en Spanje uitkomst zal moeten bieden. Die wedstrijd wordt zaterdag in Brentford afgewerkt.