Sevilla doet zaken en telt miljoenen neer voor Braziliaans heethoofd

11 juli 2022 om 12:13

Sevilla heeft de gelederen versterkt met Marcos do Nascimento Teixeira, beter bekend onder zijn voetbalnaam Marcão. De Braziliaanse verdediger is overgenomen van Galatasaray.

Bij Sevilla moet Marcão de naar Aston Villa vertrokken Diego Carlos doen vergeten. Hij vertrok voor een bedrag van 35 miljoen euro naar Engeland. Marcão gaat tekenen tot medio 2027, mits hij de medische keuring doorstaat, schrijft de club op de eigen site. Naar verluidt betalen de Andalusiëres een bedrag van twaalf miljoen euro voor de centrumverdediger.

Met de komst van Marcão lijkt Sevilla daarnaast voor te sorteren op een eventueel vertrek van Jules Koundé. De Frans international zou in de nadrukkelijke belangstelling van zowel FC Barcelona als Chelsea staan. De 26-jarige Braziliaanse stopper speelde 106 duels in de Süper Lig.

Om een andere reden dan zijn voetballende talent geniet Marcão internatinoale bekendheid. In augustus 2021 sloegen de stoppen door bij de mandekker en gaf hij zijn ploeggenoot Muhammed Kerem Aktürkoğlu een kopstoot én sloeg hij hem. Dat resulteerde in een schorsing van maar liefst acht duels.