Gelijkspel tussen België en IJsland, Van Poekel heeft als VAR drukke avond

10 juli 2022 om 20:05

In een matig duel hebben de dames van België en IJsland elkaar in evenwicht gehouden: 1-1. De Nederlandse VAR Pol van Boekel werd flink aan het werk gezet tijdens het duel.

Drie keer werd Van Boekel geraadpleegd gedurende de wedstrijd. De Nederlander moest zich twee keer mengen in de discussie over twee (discutabele) strafschoppen en daarnaast moest hij bekijken of er geen buitenspel was voorafgegaan aan de openingstreffer van IJsland. In alle gevallen was een ingreep uiteindelijk niet nodig.

Een kolderiek moment zorgde voor het hoogtepunt van de eerste helft. Een compleet verkeerd geraakte bal belandde op de arm van een Belgische voetbalster, waarna de scheidsrechter Tess Olofsson een penalty gaf. Wat volgde was een slap rollertje van elf meter van Berglind Thorvaldsdottir: de bal belandde in de handen van keepster Nicky Evrard.

Na rust waren de rollen omgedraaid en verandere Evrard van held in Schlemmiel. De doelvrouw greep hopeloos mis bij een kopbal van diezelfde Thorvaldsdottir: 0-1. Na een valpartij van Elena Dhont kreeg België later in het duel een penalty. Het buitenkansje werd ditmaal wel benut. Justine Vanhaevermaet schoot raak. Verder dan die ene treffer kwamen de Belgen niet, waardoor zij genoegen moesten nemen met een punt.