Krüzen openhartig over Lyon-vertrek: 'Sprak de taal niet, Peter zag me wegkwijnen'

10 juli 2022 om 13:40
Laatste update: 10 juli 2022 om 13:43

Hendrie Krüzen maakte onlangs de verrassende overstap van Olympique Lyonnais naar Heracles Almelo. De assistent-trainer van Peter Bosz had veel moeite met de Franse taal en was niet meer op zijn gemak in Lyon. 

Dat vertelt Krüzen in een openhartig gesprek met Tubantia/TC. "Ik was niet gelukkig in Lyon, was niet mezelf. Ik ben iemand die graag communiceert en in contact staat met mensen. Maar dat lukte niet, omdat ik de Franse taal niet beheers", zegt de Nederlander. "Ik heb m’n best gedaan en lessen genomen, maar kreeg het niet onder de knie. Praten met spelers wordt dan heel lastig. Peter zag me verpieteren, de moed zakte me telkens weer in de schoenen."

Bij Heracles voelt de assistent-trainer zich weer op zijn plaats. Het komende seizoen gaat Krüzen John Lammers assisteren. De taak is duidelijk: promoveren naar de Eredivisie na het debacle van het afgelopen seizoen. "Hier ben ik gelukkig. Heracles is mijn eindstation, ik ga niet meer weg." De assistent wordt gevraagd naar het mooiste moment van zijn terugkeer in Almelo. "Toen de kinderen mij omhelsden. Het gevoel dat ze je gemist hebben. Ik hoef alleen maar naar ze te kijken, daar kan ik al emotioneel van worden. Zo mooi", besluit Krüzen.