Transfernieuws

'Heracles mag twee miljoen bijschrijven na transfer van Amerikaans international'

'Heracles mag twee miljoen bijschrijven na transfer van Amerikaans international'

08-07-2022 10:52

Luca de la Torre is op weg naar de uitgang bij Heracles Almelo. De middenvelder van de Eredivisie-degradant van het voorbije Eredivisie-seizoen is hard op weg naar Celta de Vigo. De Almeloërs incasseren een bedrag van twee miljoen euro, alhoewel technisch directeur Nico-Jan Hoogma weigert commentaar te geven tegenover TC/Tubantia.

Transferspecialist Fabrizio Romano weet dat er een principeakkoord is tussen zowel de clubs als de spelers. Daarmee maakt De la Torre een fraaie stap: van de Keuken Kampioen Divisie naar de Spaanse La Liga én rinkelt de kassa bij de Heraclieden. De krant Marca plaatst echter een kanttekening: de spelverdeler zou niet voor de basis zijn gehaald bij Celta.

De la Torre, international van de Verenigde Staten, werd twee jaar geleden overgenomen van Fulham en groeide direct uit tot basisspeler. In twee seizoenen Heracles kwam hij tot 67 wedstrijden in de Eredivisie. Zijn vertrek komt niet als een verrassing. "Het is altijd duidelijk geweest dat ik de club deze zomer, met een contract dat nog één jaar doorloopt, zou gaan verlaten", zei De la Torre eerder tegen de Amerikaanse tak van ESPN. "Hopelijk gaat die transfer er komen, liever vandaag dan morgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!