Van den Brom wint eerste duel in CL-voorronde met Poolse landskampioen

5 juli 2022 om 22:00

John van den Brom heeft zijn eerste duel als trainer van Lech Poznan succesvol afgesloten. In de eerste voorronde van de Champions League was de Poolse landskampioen met 1-0 te sterk. 

Van den Brom dook verrassend op bij Lech Poznan na het vertrek van succestrainer Maciej Skorza. De Nederlande trainer had niet veel tijd zich voor te bereiden met de ploeg. "Het gaat het allemaal wel erg snel zo", zei Van den Brom eind juni tegenover Voetbal International. "Wij hebben negen dagen met de groep gewerkt op trainingskamp, nu volgt al de Champions League. En vervolgens begint een moordend tempo aan wedstrijden. Komend weekend spelen we de Super Cup, dan is de return in de Champions League en vervolgens start de competitie. En zo gaat dat ongeveer door tot aan het WK, deze winter."

De trainer kan in ieder geval terugkijken op een positief debuut. Mikael Ishak maakte het enige doelpunt in de wedstrijd. Van den Brom verliet in 2020 de Nederlandse velden, toen hij FC Utrecht voor KRC Genk verruilde. Vervolgens vertrok de trainer naar Saoedi-Arabië naar Al-Taawon. Van den Brom is sinds 1 juli in dienst bij Lech Poznan.