Nieuws

Van den Brom kijkt zijn ogen uit in Polen: 'Het is hier heel professioneel'

Van den Brom kijkt zijn ogen uit in Polen: 'Het is hier heel professioneel'

21-06-2022 14:36 Laatste update: 14:48

John van den Brom is onder de indruk van zijn nieuwe club Lech Poznan. De Nederlander gaat het komende seizoen aan de slag als trainer bij de Poolse landskampioen en spreekt zijn verbazing uit over de professionaliteit van de club. 

Dat maakt Van den Brom duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We trainen hier op een complex met vier velden. Het is hier heel professioneel", stelt de kersverse trainer van de Poolse club. Lang heeft Van den Brom niet om daar van te genieten: "Op 5 juli moeten we er al staan in de voorronde van de Champions League tegen Qarabag."

Het seizoen begint vroeg voor Van den Brom, die met zijn ploeg een lang stadium moet overbruggen om de Champions League te bereiken. "Dan heb je het echt over uitdagingen. Maar er zijn genoeg vangnetten tegenwoordig naar de Europa League en de Conference League. Dat is iets wat de club echt wil: presteren in Europa. En dat kan denk ik ook."

Bij Lech Poznan zijn er aan Nederlands sprekende mensen geen tekort. Van den Brom kan rekenen op Denny Landzaat als assistent en technisch directeur Tomasz Rzasa speelde jarenlang bij Feyenoord, waardoor hij nog vloeiend Nederlands spreekt. Doelman Filip Bednarek kende ook een lange periode in de Eredivisie en spreekt de taal. "Ik merk aan alles hoe groot de club is. Ze zijn hier voor het eerst in zeven jaar tijd kampioen van Polen geworden. Net tijdens het honderdjarig bestaan van de club. Geweldig toch? Dan kan je praten over een goed instapmoment."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!