'Ajax wilde keeperstrainer van Heerenveen, maar kreeg nul op rekest'

'Ajax wilde keeperstrainer van Heerenveen, maar kreeg nul op rekest'

10 juli om 15:44

Ajax heeft vorige week geprobeerd om Harmen Kuperus over te nemen als nieuwe keeperstrainer. Kuperus, die nog maar net bij sc Heerenveen in dienst is, heeft echter bedankt voor de aanbieding van de Amsterdammers. Dat meldt journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant.

"Harmen is nog maar net bij ons begonnen en wil graag bij SC Heerenveen blijven", zegt Ferry de Haan, technisch directeur van Heerenveen. Na het vertrek van Jelle ten Rouwelaar naar Manchester United was Ajax dringend op zoek naar een vervanger. Ten Rouwelaar sloot zich aan bij de staf van Erik ten Hag. Uiteindelijk vond Ajax een oplossing in Jarkko Tuomisto. De Fin heeft eerder samengewerkt met de huidige Ajax-trainer Francesco Farioli bij clubs als OGC Nice, Alanyaspor en Fatih Karagümrük.

Farioli heeft nog meer bekenden meegenomen naar Amsterdam. Onder anderen Daniele Cavalletto, Felipe Sanchez Mateos, Callum Walsh en Osman Kul maken deel uit van zijn technische staf. Ook Dave Vos en Alessandro Schoenmaker, die al langer bij Ajax werken, blijven actief in de staf.

Ajax beschikt momenteel over vier keepers: Diant Ramaj, Remko Pasveer, Gerónimo Rulli en Jay Gorter. Charlie Setford van Jong Ajax hoopt binnenkort ook zijn kans te krijgen. Er is een verwachting dat een aantal keepers deze zomer de club zal verlaten.