Bijzonder: vader van Lamine Yamal jonger dan Spaanse ploeggenoot

Bijzonder: vader van Lamine Yamal jonger dan Spaanse ploeggenoot

10 juli om 13:37

Lamine Yamal (16) en Jesús Navas (38) stonden dinsdagavond samen op het veld in München, waarbij het leeftijdsverschil tussen de twee spelers opvallend groot is. Wat het nog opmerkelijker maakt, is dat Yamals vader, die 34 jaar oud is, jonger is dan Navas.

Wie is de vader van Lamine Yamal?

Yamal speelt dit hele EK een belangrijke rol onder bondscoach Luis de la Fuente, behalve tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Albanië. Veteranen als Navas worden minder vaak opgesteld, maar de rechtervleugelverdediger van Sevilla begon in de halve finale tegen Frankrijk vanwege de schorsing van Dani Carvajal. Hiermee werd hij de oudste speler ooit die in een halve finale van een EK heeft gespeeld.

Hoe oud is de vader van Lamine Yamal?

Het verschil in leeftijd tussen Navas en Yamal is 22 jaar, en zelfs Yamals vader is vier jaar jonger dan Navas. De Franse speler Olivier Giroud, die als invaller meedeed, is met zijn 37 jaar ook ouder dan Yamals vader: 34.

Lamine Yamal zorgde in de halve finale voor een historisch moment door als jongste speler ooit op een EK te scoren met een prachtige gelijkmaker. Zijn vader, Mounir Nasraoui, deelde trots een foto op Instagram waarop hij met een roodgele pruik naast zijn zoon zit. "Het leven is zo mooi, dank u God", schreef hij erbij. Yamal begon zijn carrière bij La Masia en viert zijn goals met een gebaar dat verwijst naar zijn wijk in Mataró.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MOUNIR (@hustle_hard_304)