'PSV-verdediger gaat weer in geboorteland spelen, deal nabij'

'PSV-verdediger gaat weer in geboorteland spelen, deal nabij'
9 juli om 20:34
Laatste update: 9 juli om 20:36

André Ramalho gaat PSV hoogstwaarschijnlijk verlaten. De 32-jarige centrumverdediger heeft zijn contract nog altijd niet verlengd en lijkt een transfer te gaan maken naar zijn geboorteland. Volgens het Eindhovens Dagblad is hij dicht bij een deal naar het Braziliaanse Corinthians.

PSV had Ramalho een contractverlenging van een jaar aangeboden, met een optie voor een extra seizoen. Afgelopen seizoen stond hij vaak in de basis, maar in grote wedstrijden schoof trainer Peter Bosz Jerdy Schouten naar de verdediging.

Hoewel Ramalho intern gewaardeerd werd, kon hij extern niet altijd op bijval rekenen, vooral vanwege zijn spel aan de bal. Verdedigend was hij vaak betrouwbaar. PSV wil Ramalho vervangen door Sepp van den Berg van Liverpool, maar die onderhandelingen verlopen moeizaam. De club haalde deze week al Ryan Flamingo van FC Utrecht voor bijna negen miljoen euro.

Ramalho stond sinds 2021 onder contract bij PSV en speelde in totaal 128 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij ook vijf assists. Met PSV werd hij landskampioen, won hij tweemaal de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal.