Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Nederland op het EK 2024 halve finale

Vermoedelijke opstelling Engeland: Southgate voert wisseling door tegen Oranje

10 juli om 09:20
Laatste update: 10 juli om 09:20

Het Nederlands elftal neemt het woensdagavond in de halve finales van het EK op tegen Engeland. Na een zenuwslopende overwinning op Zwitserland, waarin de wedstrijd werd beslist door strafschoppen, moet bondscoach Gareth Southgate beslissingen nemen over zijn opstelling. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van The Three Lions met je door.

Voor Engeland gaat het toernooi verre van vlekkeloos. Vanuit eigen land is er veel kritiek op het saaie spel en Southgate is nog altijd zoekende. Tegen Zwitserland waren er strafschoppen nodig om tot de volgende ronde te komen en ook tegen Slovenië lukte het niet binnen de negentig minuten. Daarmee zijn The Three Lions het land met de meest gespeelde minuten in het toernooi. Ondanks de mogelijke moeheid, zal er niet veel gesleuteld worden aan de basisopstelling.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Engeland?

Een van de grote beslissingen voor Southgate is of Luke Shaw klaar is om te starten na zijn hamstringblessure. Shaw maakte zijn comeback als invaller tegen Zwitserland en lijkt klaar om weer in de basis te starten, wat betekent dat Kieran Trippier mogelijk terugkeert naar de bank. In de verdediging zal Marc Guehi waarschijnlijk terugkeren van zijn schorsing en zijn plek innemen naast John Stones en Kyle Walker, in een 3-4-2-1 formatie die eerder in het toernooi goed werkte.

Het middenveld wordt bemand door Bukayo Saka en Luke Shaw op de flanken, met Kobbie Mainoo en Declan Rice in het centrum. Voorin zijn Phil Foden en Jude Bellingham de creatieve krachten achter aanvoerder Harry Kane, die als diepe spits opereert. Laatstgenoemde kent nog geen uiterst succesvol toernooi. Tegen Slovenië scoorde Kane net na het begin van de verlenging de 1-2 en tegen Denemarken scoorde hij ook de enige Engelse treffer. Verder waren Bellingham (twee keer) en Saka trefzeker.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Rice, Mainoo, Shaw; Foden, Bellingham; Kane.

Nederland - Engeland begint woensdag 10 juli om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. VoetbalNieuws doet uiteraard verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.