Feest in Dortmund: hier bevindt zich de Oranje Fanzone tijdens Nederland-Engeland

Dit is waar de Oranje Fanzone is in Dortmund
10 juli om 16:20
Laatste update: 10 juli om 16:20

Oranje neemt het in de halve finale van het EK op tegen Engeland, waarbij er op woensdag 10 juli om 21.00 zal worden afgetrapt in Dortmund. Voor de supporters met een ticket staat er een mooi duel te wachten, maar ook voor fans zonder ticket is er genoeg te doen. VoetbalNieuws.nl vertelt je waar de Oranje Fanzone zich bevindt in Dortmund.

Het Nederlands elftal gaat zich in Dortmund voor de tweede keer in de geschiedenis proberen te plaatsen voor de finale van een EK. De ploeg van Ronald Koeman zal dit in het Signal Iduna Park moeten doen, het stadion van Borussia Dortmund. In totaal kunnen er achtduizend Oranje-fans in het stadion aanwezig zijn.

Waar bevindt zich de Oranje Fanzone zich in Engeland?

De KNVB verwacht in totaal zo’n 75.000 Oranje-fans in Dortmund. Er zijn drie verschillende plekken waarop deze supporters samen kunnen komen.

Fan Meeting Point Kampstrasse
Hier start om 14.30 een programma met verschillende artiesten. The Partysquad, Joël Borelli, Yves Berendse zijn van de partij. Let op: er is hier geen mogelijkheid om de wedstrijd om 21.00 live te volgen. Vanaf deze plek start om 16.45 ook de fanwalk richting het stadion.

Fan Zone Friedensplatz
Deze zone opent om 13.00 met een DJ. Ook hier zijn verschillende artiesten van de partij, zoals FeestDJRuud en Wolter Kroes. Ook voor fans zonder wedstrijdticket is dit een interessante plek om samen te komen. Om 21.00 kan de wedstrijd op een groot scherm worden gevolgd.

Public Viewing Westfalenpark
Ook deze zone opent om 13.00 zijn deuren. Er is een DJ beschikbaar en ook de Hermes House Band komt langs. Fans zonder wedstrijdticket kunnen hier op een groot scherm vanaf 21.00 de wedstrijd volgen.