KNVB verwacht enorm aantal Oranjefans in Dortmund tijdens halve finale EK

KNVB verwacht enorm aantal Oranjefans in Dortmund tijdens halve finale EK
7 juli om 12:35
Laatste update: 7 juli om 12:35

De KNVB verwacht woensdagavond zeker 75.000 tot 80.000 Oranjefans in Dortmund voor de halve finale van het EK tegen Engeland. Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag voor de laatste vier door Turkije met 2-1 te verslaan.

Hoeveel Oranjefans gaan naar Dortmund?

De KNVB heeft 8000 kaarten voor het duel in het Signal Iduna Park. Deze zijn bedoeld voor trouwe clubcardhouders. Daarnaast zijn er 1500 tickets verkocht via de UEFA. Kaarten worden online aangeboden vanaf 800 euro. Er wordt een Oranje Fanzone in Dortmund opgezet waar Nederlandse artiesten optreden.

De KNVB raadt fans aan alleen via het officiële verkoopkanaal van UEFA tickets te kopen. Fans die woensdag in Dortmund willen overnachten, betalen fors. Een overnachting kost soms tien keer zoveel als normaal. Zondag waren er via Booking.com geen kamers meer beschikbaar onder de 400 euro per persoon. Drie sterren hotels vragen prijzen tussen 500 en 1600 euro. Een appartement dat normaal 90 euro per nacht kost, vraagt nu ruim 1000 euro. Verhuurders van appartementen rekenen soms 2000 euro voor een nacht.

Engeland - Nederland begint woensdagavond om 21.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de EK-finale, tegen Spanje of Frankrijk. Uiteraard doet VoetbalNieuws verslag van alle wedstrijden. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.