Dit schrijven de Turkse kranten over de uitschakeling van Turkije tegen Oranje

Dit schrijven de Turkse kranten over de uitschakeling van Turkije tegen Oranje
6 juli om 23:58

Nederland heeft Turkije verslagen met 2-1 in de kwartfinales van EURO 2024. Terwijl de Turkse media hun teleurstelling uiten over de uitschakeling, wordt ook de indrukwekkende prestatie van enkele spelers benadrukt.

Volgens Fanatik heeft Barış Alper Yılmaz een opvallende rol gespeeld tijdens de wedstrijd en wordt hij zelfs vergeleken met een 'terminator'. "Barış Alper Yılmaz veegde Virgil van Dijk van het veld", aldus de krant. "Onze stervoetballer, die zijn schitterende debuut voortzette in Galatasaray en in het nationale team, bezorgde Virgil van Dijk, een van de sterkste verdedigers ter wereld, een zeer moeilijke tijd." De krant benadrukt hoe Barış Alper de Nederlandse verdediging wist te domineren met zijn snelheid en behendigheid. "De 24-jarige speler domineerde de Nederlandse verdediger met zijn snelheid en behendigheid." Verder voegt Fanatik toe dat de speler ook andere Nederlandse verdedigers, zoals Denzel Dumfries, Nathan Aké en Stefan de Vrij, uitschakelde. De impact van zijn prestatie op sociale media was groot, waarbij hij door vele voetbalfans werd vergeleken met een 'terminator'.


Haber Turk richt hun pijlen op het wedstrijdresultaat en de prestaties van het Turkse nationale team. De krant opent met dankbaarheid aan het team: "Bedankt Türkiye, bedankt Onze kinderen; Eindeloze dank voor de opwinding die je ons gaf en het gevecht dat je gaf..." Ondanks de 2-1 nederlaag beschrijft Haber Turk hoe het nationale team het toernooi verlaat met opgeheven hoofd. "Ons nationale team kwam in de 35e minuut op voorsprong", dankzij een doelpunt van Samet Akaydin na een voorzet van Arda Güler. Nederland wist echter in de tweede helft gelijk te maken en uiteindelijk de winnende treffer te scoren door een eigen doelpunt van Mert Müldür. "Nederland verhoogde de druk na het 1-1 gelijkspel en kwam in de 76e minuut op voorsprong."