Hoeveel fans kan Oranje kwijt op befaamde Gelbe Wand in Dortmund tegen Engeland?

Hoeveel fans kan Oranje kwijt op befaamde Gelbe Wand in Dortmund tegen Engeland?
10 juli om 12:00
Laatste update: 10 juli om 11:56

Het Nederlands elftal staat al met 1-0 voor tegen Engeland, zo oordelen de Engelse media. De Oranje-fans mogen namelijk plaatsnemen op de Gelbe Wand in het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund dat de vesting is voor de halve finale. Hoe groot kan die Oranje muur eigenlijk worden?

Maandag werd bekend hoe de UEFA het Signal Iduna Park heeft ingedeeld voor de halve finale op het EK tussen Nederland en Engeland. De Nederlandse fans hebben de vakken 10, 11, 12, 25 en 34 tot en met 39 toegewezen gekregen. De eerste drie genoemde vakken maken onderdeel uit van de Gelbe Wand, de kant in het stadion die zo beroemd is door de vele Dortmund-fans die daar normaliter van de partij zijn.

Normaal gesproken kunnen er zo’n 25.000 fans op de Gelbe Wand, maar dat is woensdag wel wat anders. De UEFA heeft alle staanplaatsen veranderd in zitplekken, waardoor er ‘maar’ tienduizend plaatsen kunnen worden vergeven. Aangezien de KNVB niet oneindig vele kaarten heeft, kunnen er achtduizend Oranje-fans plaatsnemen op de Gelbe Wand. Alsnog een Oranje-muur dus, maar een kleinere als dan dat we die in het geel kennen. In totaal verwacht de KNVB 75.000 Oranje-fans in Dortmund.