Thiago stopt met voetballen

Groot nieuws over Thiago: 33-jarige middenvelder hangt schoenen aan de wilgen

7 juli om 16:20

Thiago heeft besloten zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen. De voormalige Spaanse international had geen club meer na zijn vertrek bij Liverpool. Ook speelde Thiago bij FC Barcelona en Bayern München.

'Thiago heeft besloten om te stoppen met professioneel voetbal', kopt transfergoeroe en journalist Fabrizio Romano groot op X. 'Voormalig speler van Barça, Bayern, Liverpool en Spanje heeft zijn beslissing genomen. Thiago's passie en liefde voor het spel gaat door terwijl hij klaar is voor een nieuw hoofdstuk in het voetbal, nadat hij er enkele maanden plannen voor had gemaakt.'

Tot afgelopen seizoen stond de 33-jarige onder contract bij Liverpool. Zijn deal liep op 1 juli 2024 af en The Reds maakte bekend dat Thiago zou vertrekken. Een nieuwe club vinden deed hij niet meer en dus stopt hij dus. In totaal speelde hij 98 wedstrijden voor Liverpool en met de ploeg pakte hij ook verschillende prijzen. De FA Cup en League Cup kon hij bijschrijven op zijn palmares.

De prijzenkast van Thiago is aardig gevuld, want met FC Barcelona en Bayern München won hij tweemaal de Champions League, twee keer de wereldbeker voor clubteams, elf landstitels, twee supercups, zes nationale bekers en vijf nationale supercups. Ook won hij met Spanje het Europese kampioenschap onder zeventien en tweemaal het EK onder 21.