Wat is het onderlinge resultaat bij Engeland - Zwitserland?

Hoe verliepen de laatste ontmoetingen tussen Engeland en Zwitserland?

6 juli om 17:00

Het is tijd voor de kwartfinale Engeland - Zwitserland. Beide landen zullen elkaar zeker niet voor het eerst in de geschiedenis ontmoeten, maar het aantal wedstrijden op een Europees Kampioenschap is op één hand te tellen. Wat is het onderlinge resultaat van de wedstrijd. VoetbalNieuws.nl geeft je een beeld.

Na een spetterende eerste dag vol met actie in de kwartfinales moeten Engeland en Zwitserland samen gaan bepalen wie er mogelijk de tegenstander van het Nederlands elftal wordt. De manschappen van Murat Yakin versloegen regerend Europees Kampioen Italië op fabelachtige wijze en stootte daarmee door naar de laatste acht. The Three Lions konden bijna naar huis, maar dankten een omhaal van Jude Bellingham in de laatste minuut om verlenging af te dwingen tegen Slowakije. Daarin scoorde Harry Kane het winnende doelpunt.

Wat is het onderlinge resultaat van Engeland - Zwitserland?

Het laatste duel tussen Engeland en Zwitserland stamt van begin 2022. Op 26 maart troffen de beide landen elkaar toen voor een vriendschappelijke wedstrijd op Wembley. Breel Embolo zorgde voor een Zwitserse voorsprong, maar Luke Shaw en Kane maakten dat doelpunt ongedaan. Daarmee wist Engeland wederom Zwitserland te verslaan, want het laatste gelijkspel stamt van 2011.

Op het Europees Kampioenschap van 2004 in Griekenland stonden beide landen ook tegenover elkaar. In Groep B waren de beide landen toen ingedeeld samen met Frankrijk en Kroatië. The Three Lions hielden geen spaan heel van Zwitserland en wonnen uiteindelijk met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Wayne Rooney (tweemaal) en Steven Gerrard. Op het EK van 1996 was ook een onderlinge confrontatie in de groepsfase, maar toen kende de wedstrijd geen winnaar. Alan Shearer leek lang het enige doelpunt gemaakt te hebben, maar in minuut 83 schoot Kubilay Turkyilmaz vanaf de strafschopstip raak.

In totaal speelde beide landen tien keer tegen elkaar. Engeland won acht keer en het werd twee keer een gelijkspel. Zwitserland wist nog nooit een duel van The Three Lions te winnen. Het duel begint om 18.00 uur en is live te volgen op NPO 1. Ook VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog zal te zijner tijd online komen.