Vermoedelijke opstelling Engeland: Saka als wing-back tegen Zwitserland

Vermoedelijke opstelling Engeland: Saka als wing-back tegen Zwitserland
6 juli om 11:15
Laatste update: 6 juli om 11:02

Gareth Southgate staat voor een cruciale beslissing voorafgaand aan de kwartfinale van het EK 2024 tegen Zwitserland. Na een spannende overwinning op Slowakije in de achtste finales overweegt de Engelse bondscoach een wijziging in formatie. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Engeland met je door!

Vermoedelijke opstelling Engeland

Southgate heeft gedurende het toernooi vooral een viermansdefensie gebruikt, maar na een succesvolle omschakeling naar een back-three in de tweede helft tegen Slowakije, lijkt hij nu vast te houden aan deze formatie. Met Marc Guehi geschorst, wordt verwacht dat Ezri Konsa zijn plek inneemt in het centrum van de verdediging, samen met John Stones en Kyle Walker.

De vleugels zijn een aandachtspunt voor Southgate. Kieran Trippier heeft op links gespeeld in afwezigheid van Luke Shaw, die wel weer in training is maar mogelijk niet fit genoeg om te starten. Hierdoor lijkt Bukayo Saka, die zijn doorbraak bij Arsenal beleefde als wing-back, de aangewezen persoon voor de linkerflank. Aan de rechterkant kan Southgate kiezen tussen Trippier en Trent Alexander-Arnold, waarbij de laatste de voorkeur lijkt te krijgen.

Op het middenveld is er geen twijfel over de aanwezigheid van Jude Bellingham, die in topvorm verkeert en Engeland naar de kwartfinales leidde met een spectaculair doelpunt. Samen met hem zullen Kobbie Mainoo en Declan Rice de balans en creativiteit op het middenveld verzorgen. Voorin blijft de aanvalslinie ongewijzigd met Phil Foden en Harry Kane als speerpunten.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Konsa; Alexander-Arnold, Mainoo, Rice, Saka; Foden, Bellingham; Kane.

De wedstrijd Engeland - Zwitserland wordt zaterdag 6 juli 2024 gespeeld in het Volksparkstadion in Düsseldorf en begint om 18.00 uur. De wedstrijd is live te zien op NPO 1.