Waar en hoe laat wordt Engeland - Zwitserland op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Engeland - Zwitserland op het EK 2024 uitgezonden?

6 juli om 17:50
Laatste update: 6 juli om 17:50

Zaterdagavond staat er een spannende kwartfinale op het programma op het EK 2024. Engeland neemt het op tegen Zwitserland in de Esprit Arena in Düsseldorf. Beide teams hebben hun eigen weg naar deze fase van het toernooi afgelegd, maar alleen één kan doorgaan naar de halve finales. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Kwartfinale Engeland - Zwitserland

Engeland heeft het tot nu toe niet gemakkelijk gehad in dit toernooi. Ze wonnen nipt van Servië met 1-0 in de groepsfase en speelden gelijk tegen zowel Denemarken als Slovenië. In de achtste finales was het dankzij een spectaculaire omhaal van Jude Bellingham in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dat Engeland Slowakije met 2-1 versloeg na verlenging. Ondanks de overwinning is er veel kritiek op bondscoach Gareth Southgate vanwege het dramatische spel van de titelfavoriet.

Zwitserland daarentegen krijgt veel lof na hun indrukwekkende 2-0 overwinning op regerend kampioen Italië in de achtste finales. De ploeg van coach Murat Yakin speelt verfrissend voetbal en hield gastland Duitsland in de poulefase al op 1-1. Zwitserland werd tweede in een poule met Duitsland, Hongarije en Schotland, en staat nu klaar om Engeland uit te dagen.

Engeland - Zwitserland kijken

Engeland – Zwitserland begint zaterdag 6 juli om 18.00 uur in de Esprit Arena in Düsseldorf. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via NPO 1. VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.