Wat is de vermoedelijke opstelling van Zwitserland?

Vermoedelijke opstelling Zwitserland: cruciale middenvelder op tijd fit verklaard

6 juli om 15:35

Zwitserland heeft goed nieuws gekregen voorafgaand aan de kwartfinale van het EK 2024. De volledige selectie is fit voor de wedstrijd van zaterdag tegen Engeland. Daarmee lijkt Murat Yakin geen veranderingen te hoeven doorvoeren. Hoe ziet de vermoedelijke opstelling van Zwitserland eruit? VoetbalNieuws.nl zet de namen voor je op een rij.

Het grootste nieuws voor de Zwitserse ploeg kwam woensdag. Toen werd bevestigd dat de invloedrijke middenvelder en leider van het team, Granit Xhaka, fit zal zijn ondanks een blessure aan zijn bovenbeen, opgelopen tijdens de 2-0 overwinning op Italië in de achtste finales. Xhaka, die een bijna ongeslagen seizoen bij Bayer Leverkusen achter de rug heeft, controleerde het spel tegen de Azurri en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling Zwitserland

De prestaties van de middenvelder zullen opnieuw van cruciaal belang zijn voor Zwitserland, dat slechts één van hun laatste veertien wedstrijden op de EK's heeft verloren. Bondscoach Yakin heeft echter zorgen, aangezien twee van die gelijke spelen eindigden in een nederlaag na strafschoppen. Zwitserland zal voor de vijfde keer in de kwartfinales van een groot toernooi verschijnen en pas voor de tweede keer op het EK na 2020. Ze zijn in deze fase in al hun vorige vier pogingen uitgeschakeld, meer dan enig ander Europees land dat in de kwartfinales van grote toernooien heeft gestaan zonder ooit een halve finale te bereiken.

Met een ongewijzigde lijst van beschikbare spelers zal Zwitserland weinig veranderingen doorvoeren in het succesvolle team dat tot nu toe indruk heeft gemaakt. De altijd betrouwbare Yann Sommer lijkt te starten in het doel, terwijl de Zwitsers een defensieve opstelling met drie centrale verdedigers zullen gebruiken: Fabian Schar, Manuel Akanji en Ricardo Rodriguez.

Op de flanken zullen waarschijnlijk de wing-backs Michael Aebischer en Dan Ndoye te zien zijn, terwijl het middenveld wordt geleid door Granit Xhaka met Remo Freuler naast hem en twee aanvallende middenvelders Ruben Vargas en Fabian Rieder. Voorin zal Breel Embolo waarschijnlijk in zijn eentje de strijd moeten aangaan met de Engelse defensie. Hij scoorde eenmaal op het Europees Kampioenschap.

Vermoedelijke opstelling Zwitserland: Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Aebischer, Freuler, Xhaka, Ndoye; Vargas, Rieder; Embolo.