Zwitserse keeper maakt gebruik van high-tech snufje in aanloop naar kwartfinale

Yann Sommer gebruikt een opvallende high-tech zonnebril
6 juli om 11:56
Laatste update: 6 juli om 11:45

Yann Sommer is op de training gespot met een opvallende zonnebril op. Deze technologische innovatie is niet alleen tegen de zon, maar heeft ook andere voordelen. De doelman van Zwitserland bereidt zich voor op het duel met Engeland in de kwartfinale van het EK. VoetbalNieuws.nl legt je uit waar deze high-tech zonnebril voor dient.

In de aanloop naar het EK duel tegen Engeland in de kwartfinale, maakt de Zwitserse keeper Yann Sommer gebruik van een high-tech zonnebril. Deze speciale zonnebril is niet alleen handig tegen de felle zon, maar heeft ook een bijzondere functie die de sportieve prestaties verbetert.

De zonnebril zorgt voor een slow motion effect waardoor Sommer beter leert anticiperen en bewegende objecten scherper kan zien. Bovendien kunnen de lenzen tijdelijk uitschakelen, wat een verblindend effect geeft. Dit helpt Sommer om zijn ogen te trainen voor snellere reflexen in normale situaties. De innovatieve zonnebril, gemaakt in Japan, kost ongeveer 413 euro per stuk.

Deze technologische snufjes werden eerder al gebruikt tijdens de trainingen voor een kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Nu hoopt Sommer dat dit hulpmiddel ook tegen Engeland een verschil kan maken. De winnaar van deze kwartfinale zal het in de halve finale opnemen tegen Nederland of Turkije.