Duitse pers woedend op scheidsrechter: 'Gestolen overwinning, bitter einde Kroos'

Duitse pers woedend op scheidsrechter: 'Gestolen overwinning, bitter einde Kroos'

5 juli om 21:27
Laatste update: 5 juli om 21:27

Op een spannende avond in Stuttgart kwam een einde aan de Duitse droom om de Europese titel te winnen. Duitsland verloor met 2-1 van Spanje in een wedstrijd die pas in de verlenging beslist werd. De Duitse pers is eensgezind in hun teleurstelling en boosheid, vooral over een controversiële beslissing van de scheidsrechter en het afscheid van een legende; Toni Kroos. VoetbalNieuws dook meteen na afloop in de Duitse kranten.

Drama in verlenging en woede op de scheidsrechter

"Oh, hoe bitter is dit! Ons zomersprookje is op dramatische wijze uiteengespat", begint BILD hun verslag. De Duitse krant legt uit hoe Duitsland met 1-2 verloor van Spanje in de verlenging en daarmee het EK niet kon winnen in eigen land. "We lijden met jullie mee! Het was een dramatische strijd", schrijft BILD, waarbij ze vooral de 119e minuut benadrukken, toen Mikel Merino de winnende treffer maakte namens Spanje. "Deze nederlaag voelt als een gestolen overwinning", voegt de krant toe, verwijzend naar de handbal-controverse in de 106e minuut: "Heel voetballend Duitsland is verbaasd over deze beslissing."

BILD bekritiseert het optreden van de scheidsrechter: "Taylor liet verder spelen, ook al raakte de bal duidelijk de hand van Cucurella. BILD-analist Torsten Kinhöfer: 'Voor mij was het een penalty, omdat de hand duidelijk uitstak. Maar voor Taylor was het een natuurlijke beweging.'"

Wirtz scoort laat, maar Spanje slaat terug in verlenging

"Merino beëindigt kort voor het einde van de verlenging Duitslands EK-droom", kopt Kicker. De krant beschrijft hoe Duitsland diep in de wedstrijd terugkwam dankzij een doelpunt van Florian Wirtz in de 89e minuut. "Kimmich legde per kopbal terug op Wirtz, die met behulp van de binnenkant van de paal de gelijkmaker scoorde." Maar uiteindelijk was het Merino die Spanje naar de halve finale schoot met een kopbal in de 119e minuut. "De DFB-ploeg probeerde snel te antwoorden en dook steeds vaker op in het laatste derde, maar het ontbrak aan de laatste pass", merkt Kicker op.

Kicker gaat verder in op het controversiële moment van de wedstrijd: "In de verlenging liet scheidsrechter Taylor doorspelen toen Cucurella een schot van Musiala met de hand blokkeerde. Heel Duitsland schreeuwde om een penalty, maar Taylor en de VAR grepen niet in."

'Spanje vernietigt Duitse titelambities', Kroos neemt afscheid

"De Duitse dromen van een EK-titel zijn op vrijdagavond in Stuttgart abrupt vernietigd", schrijft de Süddeutsche Zeitung. De krant prijst de inspanningen van de Duitse ploeg maar benadrukt ook de teleurstelling over het missen van een penalty na een handbal van Cucurella. "Dit was de scène waar Duitsland een penalty had moeten krijgen", aldus de Süddeutsche Zeitung. De krant prijst de Spaanse spelers Dani Olmo en Mikel Merino voor hun cruciale doelpunten die de Duitse ploeg uiteindelijk ten val brachten.

Een belangrijk aspect van de wedstrijd was het afscheid van Toni Kroos, die na de verlenging in tranen het veld verliet. "Kroos had al aangekondigd dat dit zijn laatste toernooi zou zijn. De nederlaag tegen Spanje maakt een einde aan een indrukwekkende carrière. Kroos foult tweemaal heftig, ziet maar geen gele kaart. Dit wekte veel frustratie bij de Spanjaarden."