'PSV volop bezig om Belgische verdediger van Bayer Leverkusen in te lijven'

'PSV volop bezig om Belgische verdediger van Bayer Leverkusen in te lijven'
4 juli om 23:20
Laatste update: 4 juli om 23:21

PSV heeft nog altijd interesse in Madi Monamay. De Eindhovenaren ondernemen verwoede pogingen om de Blegische verdediger over te nemen van Bayer Leverkusen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De Eindhovense club maakt volgens de krant een goede kans om de speler te strikken, maar van een akkoord is nog geen sprake. Monamay kan op veel belangstelling rekenen. De keuze van de Belg lijkt te neigen naar een topclub uit België of Nederland met een tweede team in het betaalde voetbal, zo wil de pas zestienjarige zich ontwikkelen. Ook Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk kunnen dat naast PSV bieden aan de verdediger. 

Ook vanuit Engeland is veel belangstelling voor Monamay. Door het gebrek aan perspectief in het betaalde voetbal lijkt daar op dit moment echter niet zijn voorkeur naar uit te gaan, aldus de krant. Op dit moment speelt Monamay voor Bayer Leverkusen. Bij de Duitse kampioen traint de Belg mee met het eerste elftal, maar is een basisplek nog ver weg. Namens PSV probeert Jan Vennegoor of Hesselink de transfer te bewerkstelligen. 

Monamay kon naar meerdere Europese topclubs, maar dan zou hij mogelijk opnieuw geen speeltijd in het betaald voetbal krijgen. Daar lijkt zijn keuze dus niet naar uit te gaan. Bij Leverkusen traint hij wel mee bij de A-selectie, maar komt hij nog niet in aanmerking voor een basisplek. Gek is dat niet: de Duitse grootmacht was dit seizoen een van de beste teams van Europa en Monamay is nog maar zestien. 

PSV heeft via Jan Vennegoor of Hesselink een pad geschetst voor Monamay. Vennegoor is in Eindhoven steeds meer betrokken bij het aantrekken van interessant talent voor de Jong-ploeg. 

PSV lijkt Monamay voor een relatief klein bedrag over te kunnen nemen van Leverkusen. Wel wil de kampioen van Duitsland een flinke doorverkoop-clausule bedingen. Zo kan er in de toekomst alsnog een aanzienlijk bedrag door Leverkusen worden verdiend aan de speler.

Lees meer over:

Deel via