Zo reageren Turkse media op de mogelijke schorsing van Merih Demiral

Zo reageren Turkse media op de mogelijke schorsing van Merih Demiral
4 juli om 22:40

De afgelopen dagen is er veel tumult ontstaan rondom de Turkse verdediger Merih Demiral. De BILD meldde donderdagavond dat de UEFA een schorsing van twee wedstrijden had opgelegd aan Demiral wegens een politiek getint juichgebaar na zijn doelpunt tegen Oostenrijk. De Turkse voetbalbond (TFF) heeft deze beweringen fel tegengesproken. Ook in Turkije gaat het nieuws omtrent de verdediger niet onopgemerkt voorbij. VoetbalNieuws.nl zet de reacties van de Turkse kranten voor je op een rij. 

'Manipulatie door de Duitse pers'

Milliyet bericht over de manipulatie door de Duitse pers en de snelle reactie van de TFF: "De bewering van Merih Demiral van de Duitsers bleek een leugen te zijn! De Duitse media voerden een grote manipulatie uit rond de nationale voetballer Merih Demiral, tegen wie de UEFA een onderzoek startte. Het schandalige nieuws van Bild veroorzaakte grote verontwaardiging op sociale media." 

'Bestrijding van desinformatie'

Fanatik publiceert een soortgelijke verklaring en benadrukt de snelheid van de reactie door de TFF. De krant vermeldt daarnaast een verklaring van het Centrum voor de Bestrijding van Desinformatie: "In sommige media werd beweerd dat de UEFA aan Merih Demiral een schorsing van 2 wedstrijden heeft opgelegd. Deze bewering is niet waar."

De Turkse kranten zijn unaniem in hun afwijzing van de Duitse berichtgeving over een vermeende schorsing van Merih Demiral. Ze beschuldigen de Duitse pers van manipulatie en benadrukken dat de verdediging nog steeds gaande is. De UEFA heeft nog geen definitieve beslissing genomen.