'Turkse voetbalbond in beroep tegen schorsing van Demiral: onduidelijkheid blijft'

'Turkse voetbalbond in beroep tegen schorsing van Demiral: onduidelijkheid blijft'

4 juli om 22:09

De Turkse voetbalbond heeft gereageerd op het nieuws dat verdediger Merih Demiral voor twee wedstrijden is geschorst door de UEFA. Volgens de bond klopt het bericht van de Duitse krant BILD niet en is de schorsing nog niet definitief.

BILD meldde donderdagavond dat Demiral een schorsing van twee wedstrijden opgelegd heeft gekregen vanwege zijn omstreden groet na de overwinning op Oostenrijk in de achtste finale van het EK. Hierdoor zou hij de kwartfinale tegen Nederland moeten missen.

De Turkse voetbalbond reageert dat er nog tijd is om in beroep te gaan tegen de beslissing van de UEFA. "Het nieuws gepubliceerd door BILD dat Merih Demiral is geschorst voor twee wedstrijden door de UEFA is niet waar. We hebben tijd tot morgenochtend om ons te verdedigen", aldus de bond.

Tijdens de uitzending van Studio Fußball op NOS bevestigde verslaggever Matthijs Westrate dat de Turkse bond in beroep gaat tegen de schorsing. "Een schorsing is volgens de Turken nog niet zeker. Uiterlijk morgenochtend komt er duidelijkheid over deze kwestie", zei Westrate.