'Nederlander mag na 157 wedstrijden transfervrij vertrekken bij AS Roma'

Rick Karsdorp mag na 157 wedstrijden transfervrij vertrekken bij AS Roma
4 juli om 19:50

Rick Karsdorp mag AS Roma deze zomer gratis verlaten. De verdediger staat nog één jaar onder contract in de Italiaanse hoofdstad, maar mag transfervrij uitkijken naar een nieuwe uitdaging zo meldt het Algemeen Dagblad

Karsdorp staat al zeven jaar onder contract bij AS Roma. Komende zomer lijkt hij te vertrekken bij de Romeinen. AS Roma wil de selectie een nieuw gezicht geven en wil enkele dure krachten van de hand doen. De interesse in Karsdorp komt volgens de krant al aardig op gang. Hoewel clubs uit verschillende landen zich hebben gemeld, zal de verdediger de tijd nemen om de juiste keuze te maken. 

De 29-jarige Karsdorp kreeg de afgelopen jaren regelmatig speelminuten bij de Romeinse club. Met Roma schakelde hij afgelopen seizoen onder andere Feyenoord uit in de Europa League. Bij de Rotterdamse club werd de speler opgeleid en speelde hij later nog eens op huurbasis.

In de zeven seizoenen dat hij bij AS Roma speelde, kwam Karsdorp in 157 wedstrijden in actie. Hierin was de verdediger eenmaal trefzeker en gaf hij zestien assists.