Dit is de vermoedelijke opstelling van Spanje voor de kwartfinale tegen Duitsland

Vermoedelijke opstelling Spanje: De la Fuente houdt vast aan succesformule

5 juli om 08:32
Laatste update: 5 juli om 08:33

Aanstaande vrijdag staat Spanje voor een cruciale wedstrijd in de kwartfinales van het EK tegen Duitsland. La Roja heeft indruk gemaakt met hun dominante 4-1 overwinning op Georgië in de achtste finales en is nu een van de favorieten om het toernooi te winnen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Spanje met je door!

Vermoedelijke opstelling Spanje

Spanje heeft tot nu toe een sterke indruk achtergelaten onder leiding van Luis de la Fuente. De coach kan voor de wedstrijd tegen Duitsland op alle spelers rekenen, wat hem een luxe positie geeft. De verwachte opstelling voor La Roja lijkt een balans te vinden tussen ervaren krachten en jonge talenten. In het doel staat waarschijnlijk Unai Simón. De verdediging wordt gevormd door Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Robin Le Normand en Marc Cucurella.

Op het middenveld lijkt De la Fuente te kiezen voor Rodri als controleur, met Fabián Ruiz en Pedri als de creatieve motoren. Voorin zullen Nico Williams en Lamine Yamal, die beiden in uitstekende vorm verkeren, de flanken bezetten. Álvaro Morata zal de aanval leiden, hoewel Dani Olmo na zijn recente goede prestaties ook een optie blijft.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Unai Simón; Carvajal, Laporte, Le Normand, Cucurella; Rodri, Fabián, Pedri; Lamine Yamal, Morata, Nico Williams.

De wedstrijd Spanje - Duitsland wordt vrijdag 5 juli 2024 gespeeld in de Mercedes Benz Arena in Stuttgart en begint om 18.00 uur. De wedstrijd is live te zien op NPO 1.