Duitsland vreest spionage en neemt bijzondere maatregelen voor de kwartfinale

Duitsland vreest spionage en neemt bijzondere maatregelen voor de kwartfinale
4 juli om 19:20

Duitsland laat niets aan het toeval over in de aanloop naar hun kwartfinale tegen Spanje op het EK 2024. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft ongebruikelijke en rigoureuze maatregelen genomen om te voorkomen dat hun trainingsplannen worden gelekt.

Volgens het Duitse dagblad Bild heeft Nagelsmann beveiligingspersoneel de opdracht gegeven om iedereen die in de buurt van het trainingscomplex in Herzogenaurach komt te volgen en luide muziek te spelen. Dit moet voorkomen dat instructies en communicatie tussen spelers worden gehoord. De muziekkeuze is opvallend: de soundtrack van de kinderserie 'Benjamin Blümchen' en het jaren '80-nummer 'Cheri Cheri Lady' van Modern Talking worden continu afgespeeld.

Het trainingscomplex van Duitsland is daarnaast zwaar beveiligd. Hoge hekken zijn bedekt met dekzeilen om inkijk te voorkomen en de politie patrouilleert te paard rondom het terrein. Dit alles om te voorkomen dat zowel Duitse als Spaanse journalisten iets te weten komen over de tactische plannen van het team.

Nagelsmann heeft tijdens het toernooi een strikt beleid gevoerd waarbij media geen toegang krijgen tot de trainingen in de dagen voorafgaand aan een wedstrijd. Deze voorzorgsmaatregelen benadrukken de ernst waarmee Duitsland zich voorbereidt op de confrontatie met Spanje, die tot nu toe ongeslagen is in het toernooi.

Duitsland won nipt van Denemarken in de achtste finales dankzij een discutabele strafschop en een krappe buitenspelbeslissing. Spanje daarentegen, staat vol vertrouwen na overwinningen in alle groepswedstrijden en een overtuigende 4-1 zege op Georgië.