'Eredivisionist krijgt nul op rekest bij Steijn en vervolgt zoektocht naar coach'

'Eredivisionist krijgt nul op rekest bij Steijn en vervolgt zoektocht naar coach'

4 juli om 17:53

Maurice Steijn wordt niet de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Steijn, die aanvankelijk als een belangrijke kandidaat werd beschouwd, heeft laten weten de functie niet te willen vervullen.

Sinds een week is Go Ahead Eagles op zoek naar een vervanger voor René Hake, die op het punt staat om als assistent naar Manchester United te vertrekken. Het profiel dat de club zoekt, is een Nederlandse trainer met ervaring. Maurice Steijn paste binnen dit profiel, maar er zal geen samenwerking komen.

Technisch directeur Paul Bosvelt gaf aan dat de zoektocht naar een geschikte trainer niet eenvoudig is. Hij sprak tegen het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk heb je een aantal namen in je hoofd en in de praktijk blijkt toch dat het wat lastig is. Sommigen hebben andere opties, anderen zijn niet los te weken. We moeten de goede keuze maken en nemen de tijd die daarvoor nodig is."

Ondertussen wacht de club op witte rook uit Manchester, waar René Hake als assistent van Erik ten Hag aan de slag gaat. De trainer heeft woensdagavond afscheid genomen van de spelers en staf.