Hake op weg naar United: dit zegt de oefenmeester over zijn stap naar Manchester

Hake op weg naar United: dit zegt de oefenmeester over zijn stap naar Manchester

4 juli om 07:14

René Hake wordt spoedig gepresenteerd als de nieuwe assistent-trainer van Erik ten Hag bij Manchester United. De oefenmeester heeft er zin in en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Haké gaat Go Ahead Eagles spoedig verlaten. De trainer kwam in beeld bij Ten Hag om als assistent aan de slag te gaan bij United en pakt die kans met beide handen aan. Naast Hake moet ook Ruud van Nistelrooij de overstap gaan maken.

Hoe kijkt Hake naar zijn overstap naar United?

Hake vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn droomstap. "Het gevoel dat ik heb, is moeilijk te omschrijven, maar dit is natuurlijk een geweldige kans voor mij", begint Hake. "Werken in de grootste competitie van de wereld, bij een van de grootste clubs van de wereld. Het is ook een prachtige beloning voor mezelf. Dat ik vanuit Go Ahead Eagles naar de top van de wereld kan, is uniek. Natuurlijk kriebelt het, maar het wordt ook een kwestie van snel wennen. Dit wordt geen vakantie. Het zal keihard werken worden, zorgen dat er beter gepresteerd wordt."

Zijn band met Ten Hag was wel een bepalende factor. "Natuurlijk ben ik Erik dankbaar voor deze kans, maar het gaat er niet om dat we elkaar goed kennen. We moeten gewoon goed werk afleveren. Erik heeft een rol voor mij in gedachten, dat hebben we doorgesproken. Zoals in iedere staf worden alle taken verdeeld onder de assistenten."