PSV bevestigt komst Driouech, Excelsior ontvangt miljoenen voor smaakmaker

PSV bevestigt komst Driouech, Excelsior ontvangt miljoenen voor smaakmaker
7 juli om 18:00
Laatste update: 7 juli om 18:03

PSV heeft officieel de komst van Couhaib Driouech bevestigd. De 22-jarige buitenspeler van Excelsior maakt de overstap naar Eindhoven voor een transfersom van ruim drie miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot boven de vier miljoen euro. Driouech heeft een vijfjarig contract getekend bij de landskampioen.

Driouech, die eerder uitkwam eerder uit voor SC Heerenveen en is een jeugdinternational van Marokko. In januari leek een transfer al in de maak, maar destijds kwamen de clubs er niet uit. Nu is de deal alsnog rond en kan Driouech zich aansluiten bij de selectie van PSV, die al begonnen is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Voor Excelsior komt de transfersom als geroepen na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De club kan het geld goed gebruiken om de financiële schade te beperken. SC Heerenveen deelt mee in de opbrengst en ontvangt ongeveer een kwart van de transfersom.

Driouech heeft bij Excelsior indruk gemaakt met zestien goals en zestien assists in 101 wedstrijden. PSV ziet in hem een waardevolle aanvulling op de selectie, vooral gezien het aankomende vertrek van Hirving Lozano naar San Diego FC. Naast Driouech heeft PSV ook de huurlingen Malik Tillman en Sergiño Dest definitief vastgelegd, evenals een nieuwe overeenkomst met Ismael Saibari.