'Vitesse verkeert in grote paniek en benadert 'laatste strohalm' voor redding'

'Vitesse verkeert in grote paniek en benadert 'laatste strohalm' voor redding'

1 juli om 16:49
Laatste update: 1 juli om 16:51

Grote paniek heerst in Arnhem nu Guus Franke zich heeft teruggetrokken als redder van Vitesse. De club heeft 'via-via' stadioneigenaar Michael van de Kuit benaderd in een ultieme poging tot redding. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Vitesse moet vandaag bij de KNVB de benodigde documenten inleveren om hun proflicentie te behouden. Guus Franke en zijn investeringsmaatschappij Axiom Partners waren de laatste hoop om de financiële problemen op te lossen. Echter, bronnen melden dat Franke zich heeft teruggetrokken, waardoor de club in acute doodsnood verkeert. De schuld van Vitesse bedraagt momenteel 18,9 miljoen euro en de club heeft nog maar voor enkele dagen geld op de rekening.

In het biedingsproces was eerder al de Amerikaan Frank McCourt afgevallen, waarna Franke als enige overbleef. Met het afhaken van Franke valt ook een belangrijke deal met Coley Parry weg. Vitesse heeft nu een laatste poging gedaan om Van de Kuit te benaderen voor een overname. Van de Kuit, eigenaar van het Gelredome, is momenteel de laatste hoop voor de club, maar hij heeft nog niet gereageerd.

De directeur van Vitesse, Edwin Reijntjes, bevestigt in een persbericht het afhaken van Franke en roept op tot kalmte: "Gezien de deadline wil ik eenieder vragen om de rust nog even te bewaren. Wij hebben alle aandacht nodig om het tij te keren. Wij geven niet op."