Bevestiging: Feyenoord raakt supertalent kwijt aan Bayern München

Bevestiging: Feyenoord raakt supertalent kwijt aan Bayern München
1 juli om 14:59
Laatste update: 1 juli om 15:02

Feyenoord-talent Chivano Wijks maakt officieel de overstap naar Bayern München, zo meldt de Duitse club maandag. De 16-jarige rechtsback, die drie seizoenen bij Varkenoord speelde, levert Feyenoord een bedrag van ongeveer honderdduizend euro op.

Wijks, die dit seizoen voor Feyenoord Onder-16 speelde, is sinds 2021 onderdeel van de Feyenoord-academie. Daarvoor speelde hij bij diverse amateurverenigingen. Omdat Wijks nog geen contract had bij Feyenoord, ontvangt de club waarschijnlijk alleen een opleidingsvergoeding van honderdduizend euro voor zijn transfer naar Bayern München.

Halil Altintop, sportief directeur van de jeugdopleiding van Bayern, is enthousiast over de komst van Wijks. "Chivano is een dynamische, atletische en multi-inzetbare verdediger die een zeer goede opleiding heeft genoten bij Feyenoord. We zijn blij dat hij naar ons komt en we samen de volgende stappen in zijn ontwikkeling zullen zetten." De jonge verdediger is een jeugd-international en zal waarschijnlijk voor Bayern Onder-17 gaan spelen.

Joshua Zirkzee, die momenteel met Oranje actief is op het EK, bewandelde ooit hetzelfde pad. De 23-jarige spits staat onder contract bij Bologna, waar hij een zeer sterke indruk maakt.