Ajax wil Jonathan Ikoné huren

'Ajax meldt zich bij Fiorentina voor buitenspeler en wil huurdeal sluiten'

25 juni om 20:50

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Jonathan Ikoné. De buitenspeler van Fiorentina is geïdentificeerd als mogelijk transferdoelwit. In eerste instantie willen de Amsterdammers hem graag huren.

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Jonathan Ikoné. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano hebben de Amsterdammers de onderhandelingen geopend in Italië. Ajax wil een bod gaan doen op de buitenspeler en meervoudig international van Frankrijk. 'In eerste instantie wil Ajax de buitenspeler mogelijk huren', schrijft de Italiaan op het platform X.

Afgelopen seizoen kwam Ikoné 28 keer in actie in de Serie A en daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee asissts. Eerder was de buitenspeler ook actief in de Ligue 1. Tot januari 2022 speelde hij voor Lille en met die ploeg trof hij ook viermaal de Amsterdammers. Geen enkele keer wist hij te scoren en ook alle vier de wedstrijden gingen verloren.

Ikoné heeft in Italië nog een contract tot medio 2026, maar kan een antwoord zijn op het gebrek aan een rechtsbuiten bij Ajax. Volgens Transfermarkt.com heeft hij een waarde van tien miljoen euro. Een transfersom lijkt echter momenteel niet aan de orde te zijn, want Ajax wil een huurdeal sluiten met Fiorentina.