Joey Veerman en Jerdy Schouten mogelijk richting Borusia Dortmund

'Twee PSV'ers samen bovenaan op lijstje van Duitse topclub'

25 juni om 18:55

Joey Veerman en Jerdy Schouten staan beide mogelijk voor een transfer naar Borussia Dortmund. De topclub uit Duitsland heeft de middenvelders van PSV op een schaduwlijst staan. Mocht de transfer van Pascal Groß niet doorgaan zijn de twee de felbegeerde alternatieven. 

'Joey Veerman staat op de verlanglijst van Borussia Dortmund', schrijft Sky Sports Deutschland-journalist Florian Plettenberg op X. 'Mocht een overstap van Pascal Groß naar Dortmund mislukken, dan is de 25-jarige centrale middenvelder van PSV Eindhoven een van de topalternatieven naast Jerdy Schouten.'

Groß heeft in Engeland nog een contract tot medio 2025 en kan dus rekenen op serieuze interesse. De 33-jarige moet voor Brighton & Hove Albion tussen de zeven en tien miljoen euro opbrengen. Het is echter nog onbekend of Borussia Dortmund dat bedrag wil neerleggen en of er al onderhandelingen zijn tussen de partijen.

Schouten ligt in Eindhoven nog vast tot medio 2028, terwijl het contract van Veerman tot medio 2026 loopt. PSV kan voor beide spelers dus een flinke transfersom vragen. Veerman heeft een geschatte marktwaarde van veertig miljoen euro volgens Transfermart.com en Schouten zal rond de dertig miljoen euro moeten kosten volgens het platform.