Vitesse raakt proflicentie kwijt: Arnhemmer gaan in hoger beroep

Vitesse raakt proflicentie kwijt: Arnhemmers gaan in hoger beroep

25 juni om 08:48
Laatste update: 25 juni om 08:58

Vitesse is de proflicentie kwijtgeraakt, zo maakt de licentiecommissie van de KNVB bekend. De Arnhemmers kunnen nu alleen nog maar in hoger beroep om er voor te zorgen dat er toch nog gevoetbald kan worden komend seizoen.

Het zat er al enige tijd aan te komen. De licentiecommissie van de KNVB heeft de proflicentie van Vitesse ingetrokken. De Arnhemmers zitten al tijden in zwaar weer en ondanks meerdere malen van uitstel heeft de commissie nu besloten de licentie in te trekken. Vitesse kan nog in hoger beroep en gaat dat ook doen.

Vitesse kreeg de afgelopen maanden een zware opgaven voor de kiezen. De club moest financieel flink uit de problemen komen, maar is dat niet gelukt. Er werd namelijk geen eigenaar gevonden en de schuld van bijna negentien miljoen euro staat er nog altijd. Een supportersinitiatief om geld op te halen mocht niet baten. Door de financiële problemen kunnen de Arnhemmers geen sluitende begroting leveren en dat is een eis van de KNVB om een licentie te behouden.

'De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft de licentie van voetbalclub Vitesse per 9 juli aanstaande ingetrokken. Dit is maandag aan de club meegedeeld. Het ontbreken van een bankrekening, het ontbreken van een controlerend accountant en het gegeven dat geen sluitende begroting kon worden aangeleverd, maken het onmogelijk om de licentie van Vitesse te laten voort bestaan voor het seizoen 2024/2025', schrijft de commissie.