'Franse topclub pakt door en probeert Minteh te overtuigen van transfer'

'Franse topclub pakt door en probeert Minteh te overtuigen van transfer'
24 juni om 16:00

Olympique Lyon heeft zich gemeld voor de handtekening van Yankuba Minteh. De Franse club heeft recent contact gelegd met het kamp van de speler en heeft hem op de shortlist gezet. Dat meldt Fabrizio Romano.

Newcastle United is bereid om de tiener deze week te laten vertrekken, aangezien er concrete interesse is van meerdere clubs. De zaakwaarnemer van Minteh, Bakary Bojang, bevestigde tegenover Newcastle Chronicle dat er al een akkoord ligt op persoonlijke voorwaarden met een nieuwe club. "Het klopt dat Newcastle bereid is mijn speler te verkopen als ze een goed bod ontvangen", aldus Bojang. Lyon werkt hard om zowel met de club als de speler tot een overeenkomst te komen.

Everton toont ook serieuze interesse en heeft in de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met Newcastle. Naast Everton en Lyon waren ook Olympique Marseille, Borussia Dortmund en AS Roma geïnteresseerd in de flankspeler, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Feyenoord.

Newcastle wil deze week nog een deal sluiten voor de negentienjarige Gambiaan, die vorige zomer voor acht miljoen euro werd gekocht. Mintehs marktwaarde wordt nu geschat op zestien miljoen euro, maar Newcastle mikt op een veel hoger bedrag. "Als Newcastle wil verkopen en het sportieve plaatje klopt, gaan we het zeker overwegen", aldus Bojang.

Minteh speelde in totaal 37 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij ook zes assists. Met de Rotterdammers wist hij tevens de KNVB Beker te winnen.