Antonio Rüdiger en Jonathan Tah missen mogelijk achtste finales

Grote problemen bij Duitsland: twee verdedigers missen mogelijk achtste finales

24 juni om 09:00

Naast Jonathan Tah mist Duitsland mogelijk ook Antonio Rüdiger in de achtste finales. Daarmee komt bondscoach Julian Nagelsmann voor een probleem te staan. Waarom missen de twee mogelijk die wedstrijd? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Lang had Duitsland het moeilijk in het laatste groepsduel. Tegen Zwitserland keek Die Mannschaft in de blessuretijd nog tegen een achterstand aan, maar dankzij Niclas Füllkrug werd deze toch nog van het bord gepoetst. Daarmee werd de formatie van Nagelsmann toch nog groepshoofd en pakte het de perfecte score. Wel was er ander slecht nieuws. Door veel gele kaarten hadden bijna alle verdedigers een mogelijke schorsing boven het hoofd hangen. De ontvangen kaarten in de groepsfase worden in de volgende ronde kwijt gescholden.

Waarom mist Duitsland mogelijk beide centrale verdedigers?

Tah zal het volgende duel moeten missen door zijn tweede gele kaart. Daarmee was hij de enige speler van Duitsland die op scherp stond die ook een kaart pakte. Toch was er ook slecht nieuws voor Rüdiger. "Antonio heeft last van zijn bovenbeen. Ik hoop dat het niets ernstigs is", zei Nagelsmann voor de camera's van de Duitse televisie. "We moeten afwachten wat uit het onderzoek komt, het kan ook problematisch zijn."

Erg lang stil staan bij de ontstane situatie deed de bondscoach van Duitsland ook niet. Nagelsmann keek juist positief naar de situatie. "We hebben Nico Schlotterbeck vroeg binnengehaald en ook Waldi (Waldemar Anton) is er klaar voor. Kwaliteit hebben we genoeg. Ook Robin Koch is nog een optie."