'Ajax en oude bekende Farioli naderen akkoord over transfer'

Ajax nadert akkoord over Pablo Rosario
19 juni om 19:35

Er lijkt een doobraak in de onderhandelingen tussen Ajax en Pablo Rosario. De middenvelder en oud gediende van Francesco Farioli lijkt tot een akkoord te anderen met de Amsterdammers. Er zouden enkele miljoenen zijn gemoeid met de transfer.

'De transfer van Pablo Rosario naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen', aldus ESPN over de mogelijke overstap. 'De onderhandelingen tussen alle partijen verlopen voorspoedig en Ajax nadert inmiddels een akkoord met zowel Rosario als OGC Nice.'

Eerder werd nog bekend dat de Amsterdammers wel interesse hadden, maar dat Rosario de eerste bieding naast zich neer had gelegd. Het is onduidelijk op welk vlak er nu een doorbraak lijkt, maar ook lijkt een mogelijke transfersom al duidelijk. 'Naar verluidt is er zo’n zeven miljoen euro met de overgang gemoeid. Rosario komt naar Ajax op voorspraak van de nieuwe trainer Francesco Farioli, die bij OGC Nice succesvol met hem samenwerkte.'

Afgelopen seizoen speelde Rosario dertig wedstrijden voor Nice in Ligue 1. Hij was daarin niet trefzeker, maar wist wel één assist af te leveren. Het zou een terugkeer betekenen naar de Eredivisie, want al eerder speelde Rosario bij PSV. Bij zowel Ajax en Feyenoord speelde de middenvelder in de jeugd.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!