Coley Parry spreekt zich uit na mislukte overname van Vitesse

Coley Parry spreekt zich uit na mislukte overname van Vitesse

19 juni om 09:43

Coley Parry heeft zich uitgesproken na de mislukte overname van Vitesse en uit stevige kritiek op de door Edwin Reijntjes ingediende begroting. De Amerikaan komt met een 'handreiking' voor de club.

Parry, de grootste schuldeiser van Vitesse, uit zijn zorgen over de financiële situatie van de club. Vitesse moest voor 17 juni een sluitende begroting indienen bij de KNVB, maar slaagde hier niet in. De ingediende versie bevat een tekort van vijf miljoen euro. Dit gebrek aan financiële zekerheid leidde ertoe dat potentiële nieuwe eigenaren zich terugtrokken.

De Amerikaan stelt dat niet de schuld aan hem, maar het tekort voor komend seizoen de grootste hindernis vormt. Parry ziet het indienen van een begroting zonder garanties als een 'enorme fout'. "De licentie op deze manier in gevaar brengen is simpelweg onverantwoordelijk," schrijft Parry. Hij roept Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan op de uitgaven te herzien en wijst op de middelen die door crowdfunding en de businessclub zijn verzameld.

Parry biedt aan om de terugbetaling van de lening uit te stellen tot juli 2025 als er een sluitende begroting wordt gepresenteerd. Sportmarketeer Chris Woerts is kritisch op dit gebaar en noemt het "geen handreiking" maar een manier om nog een jaar te wachten en vervolgens met een rente van twaalf procent zijn geld terug te krijgen.

De situatie rond Vitesse blijft onzeker en het is afwachten hoe de club hieruit zal komen.