Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Georgië op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Turkije: alle ogen op Güler in EK-opener tegen Georgië

18 juni om 14:25

Turkije begint dinsdag aan het EK 2024 met een wedstrijd tegen Georgië. De wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd in het Signal Iduna Park in Dortmund. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Turken met je door!

Vermoedelijke opstelling Turkije

De Argentijnse scheidsrechter Facundo Tello leidt de wedstrijd, met assistentie van landgenoten Gabriel Chade en Ezequiel Brailovsky. Donatas Rumsas uit Litouwen is de vierde official, terwijl de Spanjaard Alejandro Hernandez de VAR-rol op zich neemt.

Bondscoach Vincenzo Montella heeft zijn eerste elf bepaald en verrast vermoedelijk met enkele keuzes. Het jonge supertalent Arda Güler van Real Madrid begint in de basis. In het doel lijkt Montella te kiezen voor de 35-jarige Mert Günok van Besiktas. De verdediging zal waarschijnlijk bestaan uit Mert Müldür (Fenerbahçe), Merih Demiral (Al-Ahli), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray) en Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe). Müldür en Kadıoğlu worden verwacht om de flanken te dekken, terwijl Demiral en Bardakcı centraal spelen.

Op het middenveld zien we waarschijnlijk Hakan Çalhanoğlu (AC Milan), Salih Özcan (Borussia Dortmund) en Orkun Kökçü (Benfica). Çalhanoğlu is de spelmaker en zal de aanval leiden met zijn visie en passes. Özcan en Kökçü zorgen voor ondersteuning en balans op het middenveld. In de aanval kiest Montella vermoedelijk voor Arda Güler, Kenan Yıldız (Juventus) en Barış Alper Yılmaz (Galatasaray). Güler's creativiteit en snelheid zijn essentieel, terwijl Yıldız en Yılmaz de taak hebben om de verdediging van Georgië onder druk te zetten en te scoren.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Günok; Müldür, Demiral, Adülkerim, Kadioglu; Calhanoglu, Özcan, Kökçü; Güler, Yildiz, Yilmaz.