Vermoedelijke opstelling Portugal: Ronaldo begint tegen Tsjechië aan zesde EK

Vermoedelijke opstelling Portugal tegen Tsjechië
18 juni om 13:51

Portugal is een van de titelfavorieten voor het EK 2024. Cristiano Ronaldo speelt zijn zesde EK en brengt veel ervaring mee. Bij de eerste wedstrijd van Portugal tegen Tsjechië wordt veel gespeculeerd over de opstelling. Bondscoach Roberto Martínez heeft nog niet veel prijsgegeven, maar het lijkt erop dat hij kiest voor een 4-3-3 formatie. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Portugezen met je door!

Vermoedelijke opstelling Portugal

Portugal lijkt een betere selectie te hebben dan ooit tevoren. In het doel staat waarschijnlijk Diogo Costa van FC Porto. De ijzersterke verdediging wordt gevormd door João Cancelo (FC Barcelona), Rúben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto) en Nuno Mendes (PSG). Op het middenveld zullen Bruno Fernandes (Manchester United), João Palhinha (Fulham) en João Neves (Benfica) de opbouw verzorgen. In de aanval staan Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) en Rafael Leão (AC Milan). João Félix (FC Barcelona) en Gonçalo Ramos (Benfica) zijn ook opties, maar lijken op de bank te beginnen.

Cristiano Ronaldo blijft een belangrijke pion voor Portugal. Ondanks dat hij niet meer de jongste is, wordt er nog steeds veel van hem verwacht. In 2004, 2008, 2012, 2016 en 2021 stond de superster met zijn land op een EK. In 2016 bekroonde hij dat met goud. Portugal moet winnen van Tsjechië om het toernooi met een goed gevoel te beginnen. De wedstrijd begint om 21.00 uur in Leipzig. Drie uur eerder nemen groepsgenoten Turkije en Georgië het teken elkaar op in Dortmund.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa; João Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes; João Palhinha, Bruno Fernandes, João Neves; Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leão.