Spanje opent tegen Kroatië: dit is de vermoedelijke opstelling van De la Fuente

Vermoedelijke opstelling Spanje: ogen gericht op jong talent tegen Kroatië

15 juni om 11:15
Laatste update: 15 juni om 13:07

Spanje open het EK met een wedstrijd tegen Kroatië. Beide landen zullen hopen op een overwinning, maar de ploeg van Luis de la Fuente is de favoriet. VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen van de Spanjaarden.

Vermoedelijke opstelling Spanje

Spanje kwam de afgelopen weken goed voor de dag. Afgelopen week werden Noord-Ierland en Andorra verslagen met respectievelijk 5-1 en 5-0. Ondanks de mindere tegenstanders zit de stemming er al goed in en leeft men in Spanje met vertrouwen toe naar het EK.

Tegen Kroatië zijn een hoop namen zekerheden. Door de naam van Aymeric Laporte kan wel een streep. Hij liep een lichte blessure op tegen de Noord-Ieren. Achterin zal de keus daarom vallen op Robin Le Normand en Nacho. Verder zullen ook de namen van Unai Simon, Dani Carvajal, Alejandro Grimaldo, Pedri, Rodri en Álvaro Morata zeker op het wedstrijdformulier staan.

Op het middenveld en op de flanken blijven dan nog drie plekken over. De Spaanse media verwachten dat Mikel Merino op het middenveld zal staan, maar ook de naam van Fabian Ruiz is een logische. Hij speelde de uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland vanaf de eerste minuut mee en lijkt de beste kansen te hebben. Op de flanken heeft De la Fuente keuze genoeg, maar hoogstwaarschijnlijk kiest de Spanjaard voor supertalenten Lamine Yamal en Nico Williams.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Unai; Carvajal, Le Normand, Nacho, Grimaldo; Rodri, Fabián, Pedri; Lamine, Morata, Williams