'Feyenoord is druk bezig met contractverlenging van gewilde rechtsback'

'Feyenoord is druk bezig met contractverlenging van gewilde rechtsback'
13 juni om 15:37

Mimeirhel Benita blijft waarschijnlijk langer bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn momenteel druk bezig om het contract van de rechtsback te verlengen, die dit seizoen werd verhuurd aan Excelsior. Dat meldt 1908.nl.

Het huidige contract van de twintigjarige verdediger loopt nog tot medio 2025, maar daar lijkt snel verandering in te komen. Benita deed het dit jaar goed bij Excelsior, maar kon met zijn teamgenoten niet voorkomen dat de club na een zinderende play-offfinale tegen NAC Breda afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord is niet de enige club die hoopt op de handtekening van Benita. Heracles Almelo en RKC Waalwijk zouden zijn situatie ook nauwlettend in de gaten houden. Van twee laatstgenoemde ploegen zou Heracles de beste papieren hebben. Wanneer Benita zijn contract verlengt, kan hij in het eerstvolgende seizoen mogelijk worden verhuurd aan de zwartwitten. Ook hebben clubs vanuit het buitenland geïnformeerd naar zijn status.

Wanneer het nieuwe seizoen begint, kan de kersverse trainer Brian Priske op dit moment nog beschikken over veel spelers die in aanmerking komen voor de rechtsbackpositie. Lutsharel Geertruida, Bart Nieuwkoop, Marcus Pedersen, Neraysho Kasanwirjo, Givairo Read én Benita hebben allemaal nog een contract in De Kuip. De verwachting is echter dat daar verandering in gaat komen als de transfermarkt op gang komt.