De Ligt zet zinnen op United: door deze redenen wil Bayern de Nederlander verkopen

Bayern München wil Matthijs de Ligt verkopen
11 juli om 22:55
Laatste update: 11 juli om 22:55

Bayern München is van plan Matthijs de Ligt te verkopen, zo meldt Sky Sport. De Nederlandse verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen veel in actie voor Der Rekordmeister, maar toch willen ze hem door opvallende redenen van de hand doen. VoetbalNieuws.nl legt je deze redenen uit.

De nieuwe coach, Vincent Kompany, verkiest Dayot Upamecano boven De Ligt. Daarnaast wil Bayern inkomsten genereren en besparen op de loonkosten. Florian Plettenberg van Sky Sport noemt twee redenen waarom Bayern van De Ligt af wil. Allereerst wil de club geld verdienen met de verkoop. De Ligt, die momenteel 24 jaar oud is, heeft een hoge marktwaarde. Ten tweede wil Bayern de loonkosten verlagen. De Ligt verdient een flink salaris en heeft een contract tot medio 2027.

Toch is Bayern wel op zoek naar mogelijke opvolgers. Zo wordt er gekeken naar Jonathan Tah en Levi Colwill. Tah speelt momenteel bij Bayer Leverkusen en heeft nog een contract tot de zomer van 2025. Colwill, die afgelopen seizoen 32 officiële wedstrijden speelde voor Chelsea, heeft een marktwaarde van vijftig miljoen euro.

Afgelopen seizoen speelde De Ligt 22 wedstrijden in de Bundesliga onder Thomas Tuchel. Hij startte zestien keer in de basis en viel zes keer in. De Nederlander heeft momenteel een transferwaarde van 65 miljoen en dus is het wachten op de volgende topclub die de voormalig Ajacied over zal nemen. Zijn toekomst zou een vervolg kunnen krijgen in Engeland. De naam van De Ligt wordt inmiddels besproken op de burelen van Manchester United. Inmiddels is bekend dat De Ligt graag verkast naar de Engelse grootmacht. Fabrizio Romano bevestigt dat de Engelse grootmacht deze zomer zowel De Ligt als oud-PSV'er Jarrad Branthwaite naar Old Trafford wil halen om de achtserste linie te versterken.