Lamine Yamal heeft zijn huiswerk mee naar het EK

Drukke zomer voor Lamine Yamal op komst: 'Ik heb mijn huiswerk mee'

11 juni om 19:50

Lamine Yamal, de zestienjarige aanvaller van FC Barcelona, neemt zijn studie serieus, zelfs tijdens het EK 2024. Terwijl hij met Spanje strijdt om de titel, blijft de jongste speler in de geschiedenis van het toernooi ook bezig met zijn schoolwerk.

Yamal volgt zijn lessen digitaal en maakt zijn huiswerk in het Duitse hotel Der Öschberghof. "Ik heb mijn huiswerk meegenomen omdat ik in het vierde jaar van de middelbare school zit," zegt Yamal in een interview met AS. "Ik hoop dat de leraar me een beetje gunt."

Record als jongste speler ooit


Als Lamine Yamal minuten maakt op het EK 2024, zal hij het record van jongste speler ooit verbreken. Dit record staat momenteel op naam van de Pool Kacper Kozlowski, die 17 jaar en 246 dagen oud was tijdens het EK 2021. Yamal wordt een dag voor de finale van het EK 2024 zeventien jaar.

Tot nu toe heeft Yamal zeven interlands gespeeld voor Spanje, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf. Twee van die assists kwamen in een oefenwedstrijd tegen Brazilië, die eindigde in een 3-3 gelijkspel. De verwachting is dat Yamal veel minuten gaat maken tijdens het EK 2024. Spanje zit in een groep met Kroatië, Italië en Albanië.

Succes bij FC Barcelona

Bij FC Barcelona heeft Lamine Yamal al 51 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Hij scoorde zeven keer en gaf tien assists. Dit seizoen speelde hij ook in alle tien Champions League-wedstrijden van FC Barcelona.Ondanks zijn drukke schema en verantwoordelijkheden op het veld, blijft Yamal toegewijd aan zijn studie. Zijn leraren zullen waarschijnlijk wel door de vingers zien als zijn schoolprestaties iets minder zijn, gezien zijn unieke positie en bijdrage aan het Spaanse nationale team tijdens het EK 2024.