'Transfer in de maak: Nederlandse spits komt tot persoonlijk akkoord met AC Milan'

Nederlandse spits is persoonlijk rond met Italiaanse grootmacht
10 juni om 10:26
Laatste update: 10 juni om 10:30

Joshua Zirkzee is persoonlijk akkoord over een transfer naar AC Milan, zo meldt CalcioMercato. Alleen Bologna, de huidige club van de Nederlander, kan de transfer nog laten afketsen. De 23-jarige spits gaat akkoord met een vijfjarig contract in Milaan.

De spits van Bologna staat al enkele weken op de radar van AC Milan. De club ziet in hem de ideale vervanger voor Olivier Giroud. Arsenal en Manchester United toonden ook interesse in de Nederlandse spits, maar zijn te laat. Hun transferstrategie is nog onduidelijk. Zirkzee zelf wil graag naar AC Milan. De clubs moeten alleen nog overeenstemming bereiken.

De 23-jarige spits stapte in de zomer van 2022 over van Bayern München naar Bologna voor 8,5 miljoen euro. Met Zirkzee in de aanval behaalde Bologna afgelopen seizoen voor het eerst een ticket voor de Champions League. Zirkzee maakte in 37 wedstrijden twaalf goals en gaf zeven assists.

Zirkzee heeft een voorstel voor een vijfjarig contract bij AC Milan geaccepteerd, met een salaris van vier miljoen euro per seizoen. Nu moeten Milan en Bologna nog een overeenkomst bereiken. CalcioMercato verwacht dat dit deze week nog zal gebeuren. De spits heeft nog een contract tot 2026 bij Bologna, dus Milan zal een aardige transfersom moeten neerleggen. Tevens staat er naar verluidt een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract.