Wat zegt Earnest Stewart over uitgaande transfers bij PSV

PSV verwacht weinig uitgaande transfers voor EK: dit zegt Earnest Stewart

9 juni om 22:30

Earnest Stewart denkt niet dat veel spelers van PSV zullen vertrekken voor het EK. De technisch directeur van de Eindhovenaren verwacht het grootste spektakel pas na het toernooi. Wat zegt Stewart precies? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

De transferzomer van PSV zal vol staan met interesse in spelers en dus moet Stewart aan de slag. Mogelijk vertrekken verschillende spelers, al wil de club de selectie van Peter Bosz het liefst op orde houden. Eerder werd het contract van Ismael Saibari wederom opengebroken en daarmee was de eerste transfer business voltooit. Echter loopt het transferwindow tot en met 2 september 2024 en dus kan er nog van alles gebeuren.

Wat zegt Stewart over mogelijke uitgaande transfers?

Dat er mogelijk spelers vertrekken is geen geheim. Toch is er nog altijd niet echt veel rumoer gaande rond PSV'ers. Stewart denkt dat er nog wel veel gaat komen. 'Het valt nog mee', zegt de technisch directeur tegen de clubkanalen van de Eindhovenaren. 'Er wordt wel heel veel geïnformeerd, maar er zal niet heel veel gebeuren voor het EK begint. Na en tijdens het EK gaat de storm echt waaien. Er is wel belangstelling in jongere spelers om ze te huren.'

Toch kan een goed EK wel beslissend zijn voor de uitgaande transfers van spelers. 'Als iemand heel goed is op het EK en er melden zich clubs tegen wie het moeilijk is om 'nee' te zeggen, dan ga je daarover nadenken.' Mochten spelers weggaan is Stewart ook niet bang om andere spelers los te weken. Daarbij nam de Amerikaan Jerdy Schouten als voorbeeld. 'Hij wilde naar de Champions League en het Nederlands elftal. De bondscoach kijkt naar de topwedstrijden: Ajax, Feyenoord en de Champions League. En Jerdy zit nu bij de EK-selectie.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!