'Nieuwe financiële problemen voor Barça: negen spelers hebben vraagtekens'

Joan Laporta en FC Barcelona hebben nieuwe financiële problemen
9 juni om 21:50

FC Barcelona heeft wederom een zomer voor de boeg met veel financiële problemen. Voorzitter Joan Laporta moet wederom aan de slag om spelers in te schrijven. Hoe staat de situatie ervoor en welke spelers zorgen voor mogelijke problemen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hansi Flick is de opvolger van Xavi bij FC Barcelona en daarmee kwam Laporta terug op zijn beslissing om de oud-speler toch nog één seizoen aan het roer te laten staan. Grote reden waren de opmerkingen van Xavi over de financiële problemen bij Barça en de mogelijkheid dat er spelers niet ingeschreven konden worden. Ook afgelopen zomer kende de Spaanse grootmacht die problemen, maar toen vond de club allerlei manieren om het benodigde geld toch bij elkaar te krijgen. 

Welke spelers kunnen mogelijk niet ingeschreven worden?

'Laporta zal opnieuw aan de bak moeten, want voor 30 juni moet de club 130 miljoen euro bij elkaar sprokkelen, anders zijn er enorme problemen', schrijft Voetbal International op basis van informatie van The Athletic. 'De contracten van La Masia-talenten Alejandro Baldé, Lamine Yamal, Pau Cubarsí en Héctor Fort moeten nog goedgekeurd worden door La Liga en ook rondom Gavi loopt nog een financiële afwikkeling. Bovendien keren Ansu Fati, Eric García, Clément Lenglet en Sergino Dest terug na verhuurperiodes: ook diens lonen komen direct bovenop de huidige lonenlast. Iñigo Martínez en Vitor Roque moeten ook opnieuw ingeschreven worden door Barcelona, terwijl de contracten van Sergi Roberto en Marcos Alonso aflopen.'

Toch is nog niet alle hoop vervlogen, want met het vertrek van João Felix en João Cancelo kan FC Barcelona een salarislast van zich afschuiven. Ook was Xavi bereid slechts een deel van zijn salaris mee te vragen. Het is ook maar de vraag of Flick langs de lijn kan staan, want Marca onthulde laatst dat de huidige financiële situatie ook zou voorkomen dat de Duitser ingeschreven werd.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!