'Engelse grootmachten geven niet op: United en Arsenal azen nog altijd op Zirkzee'

United en Arsenal azen nog altijd op Zirkzee
9 juni om 18:45

Arsenal en Manchester United hebben nog altijd interesse in Joshua Zirkzee. De 23-jarige aanvaller van Bologna staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan en Juventus. De laatstgenoemde club heeft naar verluidt al aangegeven aan de transferclausule te willen voldoen. 

Volgens Sky Sports wil Mikel Arteta zijn aanval versterken met Zirkzee, die afgelopen seizoen twaalf keer scoorde en zeven assists gaf in de Serie A. Met een afkoopclausule van veertig miljoen euro past hij in het recente beleid van Arsenal om jonge spelers met potentie aan te trekken. Zirkzee heeft nog twee jaar een contract bij Bologna. Arsenal en Manchester United houden zijn situatie nauwlettend in de gaten, terwijl AC Milan en Juventus al gesprekken gevoerd zouden hebben met zijn zaakwaarnemers.

Het Engelse transferwindow opent op 14 juni en sluit op 30 augustus. Arsenal kijkt naast Zirkzee ook naar spitsen als Ivan Toney en Alexander Isak. Zirkzee lijkt echter een meer betaalbare optie voor de Londense club. In een recent interview sloot Zirkzee een vertrek bij Bologna niet uit, wat speculaties over zijn toekomst verder heeft aangewakkerd.